Home Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη: Οχτώ εκδρομές για «φτωχούς» που ψάχνουν να πλουτίσουν από εμπειρίες

Θεσσαλονίκη: Οχτώ εκδρομές για «φτωχούς» που ψάχνουν να πλουτίσουν από εμπειρίες

by Stavros

Η πανδημία, η οικονομική αβεβαιότητα και τα προβλήματα της καθημερινότητας πλήττουν για χρόνια τους Έλληνες, οι οποίοι ψάχνουν απεγνωσμένα μια σανίδα….απόδρασης!

Το ThesEkdromi έρχεται να σας αποδείξει πως δεν χρειάζονται και πολλά χρήματα για να περάσει κάποιος όμορφες στιγμές, να μορφωθεί, να διδαχθεί αλλά και να νιώσει δέος μέσω της ιστορίας, των θρύλων και της θρησκευτικής κατάνυξης.

Έτσι λοιπόν είμαστε εδώ για να σας προτείνουμε εκδρομές που το μόνο που θα χρειαστείτε είναι λίγη βενζίνη (κάτω από 20 ευρώ), λίγα σνακ (2 τοστ και λίγα φρούτα αρκούν και κυρίως θετική διάθεση! Πάμε όμως σιγά σιγά να μάθουμε τι μπορείτε να επισκεφτείτε με τα παραπάνω!

Νυμφόπετρα: Το σπάνιο γεωλογικό δάσος

nymfopetra

Το γεωλογικό πάρκο στην Νυμφόπετρα έχει ανακηρυχτεί σε μνημείο της φύσης .Πρόκειται για βράχους που μοιάζουν σαν να έχουν ξεπηδήσει από την επιφάνεια της γης. Το θέαμα θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς .Οι βράχοι έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το καταπράσινο τοπίο, δημιουργώντας έτσι ένα αίσθημα θαυμασμού προς το μεγαλείο της φύσης.

Απόδραση στη φύση, στη λίμνη Βόλβη

Η συγκεκριμένη λίμνη απέχει μόλις 35 χιλιόμετρα από την Θεσσαλονίκη και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη φυσική λίμνη της Ελλάδος! Μάλιστα Την λίμνη Βόλβη αναφέρουν σημαντικοί αρχαίοι συγγράφεις όπως ο Στράβων, ο Ξενοφών αλλά και ο Αισχύλος. Εκεί μπορείτε να δείτε πανέμορφες εικόνες, πτηνά και να απολαύσετε στιγμές ξεγνοιασιάς! Κοντά σας βρίσκετε το βήμα του Αποστόλου Παύλου, που αποτελεί εύκολα την επόμενη στάση στην εκδρομή σας!

Το άγνωστο Βήμα του Αποστόλου Παύλου

Μια στάση στην περιοχή της Απολλωνίας και σχεδόν δίπλα από την λίμνη Βόλβη μπορείτε να σταματήσετε για προσκύνημα στο Άγνωστο Βήμα του Αποστόλου Παύλου. Πέρα από το θρησκευτικό δέος που θα νιώσετε συναντώντας το εκκλησάκι και την επιγραφή, θα μπορέσετε να απολαύσετε τη σκιά από τα Πλατάνια που ομορφαίνουν το τοπίο.

Tα Μακεδονικά Τέμπη και το Κάστρο της Ρεντίνας

Τα Μακεδονικά Τέμπη είναι η περιοχή που βρίσκεται ανάμεσα στα όρη Χολομώντα και των Κερδυλίων, ιδιαίτερα είναι ένα χωριό κοντά στον Σταυρό και την Ασπροβάλτα.Η ιστορία των Μακεδονικών Τεμπών ξεκινά ήδη από τα αρχαία χρόνια και πιο συγκεκριμένα τα χρόνια του Ευριπίδη. Εκεί μπορείτε να δείτε και το Κάστρο της Ρεντίνας που χτίστηκε στα χρόνια του Ιουστιανιανού ενώ στο συγκεκριμένο τόπο πραγματοποιήθηκε και η ιστορική μάχη της Ρεντίνας το 1821.

Η πέτρινη εκκλησία της Αγίας Μαρίνας

Η εκκλησία της Αγίας Μαρίνας ήταν η απαραίτητη στάση για τους ταξιδιώτες, καθώς βρίσκεται στο 75ο χιλιόμετρο Θεσσαλονίκης-Kαβάλας, στην ουσία δηλαδή στα μισά περίπου της διαδρομής. Η Αγίας Μαρίνα έχει πλούσια και τον Ιούλιο φημίζεται για το μεγάλο πανηγύρι της. Η ιστορία με το ιερό ελάφι και η πανέμορφη τοποθεσία θα σας κάνει να την επισκέπτεστε κάθε φορά που ο δρόμος σας φέρνει στην περιοχή!

Oρεινή απόδραση στα Παλαιά Βρασνά!

palaia-vrasna

Σε κοντινή απόσταση από τη λίμνη Βόλβη βρίσκεται ένα πανέμορφο χωριό που θα σας μεταφέρει σε εποχές που η οικιακή αυτάρκεια και η μυρωδιά του ξύλου ήταν μέρος της καθημερινότητας. Έναν προορισμό με πανέμορφά λιθόκτιστα σπίτια, γραφική πλατεία με πλατάνια, παραδοσιακά καφενεία και ταβέρνες, ένα Λαογραφικό Μουσείο αλλά κι έναν Πύργο της Παλαιολόγειας εποχής. Τι άλλο θέλετε για να ταξιδέψετε μαζί μας!

Ο κρυμμένος καταρράκτης της Θεσσαλονίκης στο Βασιλούδι

Στο όμορφο Βασιλούδι κρυμμένος μέσα στο χωριό υπάρχει ο μικρός αλλά δροσερός καταρράκτης της Αγίας Παρασκευής.Το χωριό Βασιλούδι είναι ένα μικρό χωριό περίπου 700 κατοίκων κοντά στην λίμνη Κορώνεια πάνω στον παλιό οδικό άξονα Θεσσαλονίκης Καβαλας. Απέχει από τη Θεσσαλονίκη περίπου 30 χλμ. Ας σταματήσουμε όμως να προσπαθούμε κάτι που οι εικόνες θα τα…πουν καλύτερα από εμάς!

Το λιοντάρι της Αμφίπολης

Ένα μνημείο που μπορείτε να δείτε σε απόσταση κοντινή στον Στρυμωνικό Κόλπο είναι το λιοντάρι της Αμφίπολης. το οποίο αποτελέι ένα από τα κορυφαία αρχαιολογικά σύμβολα. Το λιοντάρι έχει ύψος 5,30 μέτρα, εμφανίζεται καθιστό στα πίσω πόδια, ενώ είναι μεγαλύτερο από τον λέοντα της Χαιρώνειας. Μαζί με τα διαδοχικά βάθρα το μνημείο υπερβαίνει τα οκτώ μέτρα. Το κεφάλι του λέοντα έχει μήκος δύο μέτρα. Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν πως είναι έργο του πέμπτου ή του πρώτου μισού του τετάρτου π.Χ. αιώνα.

Τα παραπάνω σημεία είναι μόνο μερικές από τις δεκάδες επιλογές που υπάρχουν για εκδρομή αν μένετε στη Θεσσαλονίκη. Τα χρήματα είναι μόνο η δικαιολογία για να δώσουμε άλλοθι στην αναβλητικότητα! Πάρτε το λοιπόν απόφαση και ετοιμαστείτε για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο αλλά και για κάθε Σαββατοκύριακο που έρχεται!

You may also like

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα