Home Κεντρική Ταξίδι στη γνωστή και άγνωστη Βαρσοβία

Ταξίδι στη γνωστή και άγνωστη Βαρσοβία

by Nikos

Η Πολωνία αποκτά ολοένα και περισσότερη δημοφιλία ανάμεσα στους προορισμούς του κόσμου που επιλέγουν οι Έλληνες. Το Thesekdromi σας παρουσιάζει γνωστές και άγνωστες γωνιές που θα σας κάνουν να λατρέψετε την Βαρσοβία .

Το Παλάτι της Επιστήμης και του Πολιτισμού (PKiN) δώρο του Στάλιν στην Πολωνία

Η Βαρσοβία χτισμένη στις όχθες του ποταμού Βιστούλα είναι η μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Από τον 13αιώνα οφείλει την ίδρυσή στον Δούκα της Μασοβίας οΒολεσλάβο.

Το Βασιλικό Κάστρο της Βαρσοβίας ήταν η επίσημη έδρα της πολωνικής μοναρχίας.

Κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, η Βαρσοβία υπέστη εκτεταμένες ζημιές από βομβαρδισμούς και καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς. Γρήγορα “αναγεννήθηκε” μέσα από τις στάχτες της και σήμερα είναι επίσης γνωστή ως η πόλη του φοίνικα.

Το Μνημείο της Εξέγερσης της Βαρσοβίας- Pomnik Powstania Warszawskiego

Η εξέγερση της Βαρσοβίας ήταν ένα σημαντικό γεγονός κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου κι έλαβε χώρα το 1944. Είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση που διεξήγαγε αντιστασιακή οργάνωση κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. 

Το Μνημείο του Νικόλαου Κοπέρνικου μπροστά στην Πολωνική Ακαδημία Επιστημών 

Οι Χώροι Πρασίνου για τους κατοίκους καλύπτουν το 25% Της Πόλης. Υπάρχουν επίσημα 82 πάρκα στην πρωτεύουσα της Πολωνίας.

Η καλύτερη στιγμή να επισκεφθείτε τη Βαρσοβία είναι η άνοιξη και το φθινόπωρο. Ο καιρός είναι ήπιος και ευχάριστος. Η πόλη επίσης ζωντανεύει με φεστιβάλ και εκδηλώσεις και μπορείτε να απολαύσετε άνετα υπαίθριες δραστηριότητες.
Οι κάτοικοι της Βαρσοβίας αποκαλούνται Varsovians
Η Βαρσοβία Φιλοξένησε Τον Δεύτερο Μεγαλύτερο Εβραϊκό Πληθυσμό Στον Κόσμο Στα τέλη της δεκαετίας του ’30, περίπου το 30% της πόλης ήταν εβραϊκή. Υπήρχαν περισσότεροι Εβραίοι στη Βαρσοβία από ό, τι σε οποιαδήποτε άλλη πόλη του κόσμου εκτός από τη Νέα Υόρκη.

Η παλιά πόλη της Βαρσοβίας, με την εκπληκτική αρχιτεκτονική και την πλούσια ιστορία, Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO από το 1980.

Η Εκκλησία του Τιμίου Σταυρού μια από τις πιο εντυπωσιακές μπαρόκ εκκλησίες στην πρωτεύουσα της Πολωνίας
Το Σύμφωνο της Βαρσοβίας το 1955 (επίσημα Συνθήκη της Φιλίας, Συνεργασίας και Αμοιβαίας Βοήθειας) ήταν μια στρατιωτική συμμαχία αμυντικού χαρακτήρα των κομμουνιστικών κρατών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Η Βαρσοβία είναι μια πόλη αντιθέσεων. Η αντιπαράθεση της σύγχρονης αρχιτεκτονικής με ιστορικά ορόσημα δημιουργεί μια μοναδική οπτική που αναδεικνύει τόσο το παρελθόν της πόλης όσο και το δυναμικό παρόν της.

Η Βαρσοβία είναι μια πόλη πλούσια σε ιστορία, πολιτισμό και αξιοθέατα. Είναι ένα συναρπαστικό μείγμα παλιού και νέου, με καλά διατηρημένα ιστορικά μνημεία και σύγχρονους ουρανοξύστες. 

Η ασπίδα και το σπαθί που κρατά η Syrenka ,σύμβολα της αμυντικής φύσης της πόλης και των ανθρώπων της

Πηγή

Ευχαριστούμε τον Ανέστη και την Ιωάννα, φίλους της σελίδας μας ,για τις υπέροχες φωτογραφίες 

expatspoland

facts.net

1stopjamboree

yoair

You may also like

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα