Home Ταξιδεύοντας στον κόσμο 11+1 Μεσαιωνικές πόλεις “διαμάντια”

11+1 Μεσαιωνικές πόλεις “διαμάντια”

by Nikos

Ανυπομονώντας να αρχίσουμε και πάλι τα ταξίδια μας στον κόσμο ο νους μας ταξιδεύει σε μία άλλη εποχή. Στην εποχή του Μεσαίωνα ,μέσα κι έξω από τα τείχη μιας επιβλητικής πόλης και στα λιθόστρωτα δρομάκια της όπου ιππότες κι ευγενείς συναγωνίζονται για το χέρι της πριγκίπισσας. Το Thesekdromi σας καλεί σε ένα ταξίδι στις “κρυφές” μεσαιωνικές πόλεις που παραμένουν ένα θησαυρός καλά κρυμμένος.

Μον-Σαιν-Μισέλ, Γαλλία

YoannS-Pixabay

Μία μικρή νησίδα γης στην οποία βρίσκεται το απόρθητο μεσαιωνικό κάστρο Mont-Saint-Michel στις ακτές της Νορμανδίας ,αποτελεί από τα κορυφαία αξιοθέατα της Γαλλίας. Στην κορυφή δεσπόζει το αβαείο(εκκλησία) με το επίχρυσο άγαλμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

Ραμπ ,Κροατία

bo-boer-unsplash

Το Ραμπ, (κροατικά: Rab) είναι νησί της Κροατίας στην Αδριατική Θάλασσα. Πρωτεύουσα του η ρωμαϊκή αρχικά πόλη Ραμπ με πλούσια μεσαιωνική ιστορία. Αποτελεί πολύ δημοφιλή προορισμό για τουρίστες και οικογένειες ιδιαίτερα για το ετήσιο μεσαιωνικό φεστιβάλ.

Σεγκόβια, Ισπανία

Antonio-Cascalheira-Pixabay.

Είναι γνωστή στην Ισπανία ως η πόλη της νίκης. Χτισμένη στην κορυφή ενός στενού λόφου μαζί με το ρωμαϊκό υδραγωγείο, το παλάτι και τους ναούς της αποτελεί μια πόλη μουσείο από μόνη της.

Εδιμβούργο, Σκωτία

Η “Αθήνα του Βορρά” όπως είναι γνωστό το Εδιμβούργο (μέχρι και Παρθενώνα προσπάθησαν να φτιάξουν ,δες και το άρθρο μας Τα αδερφάκια του Παρθενώνα) είναι πρωτεύουσα της Σκωτίας και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Η μεσαιωνική αρχιτεκτονική της πόλης έχει διατηρηθεί σε πολλά κτίρια και οι πολυάριθμοι υπόγειοι δρόμοι σας καλούν να χαθείτε στην μυστηριώδη της ατμόσφαιρα.

Σαν Τζιμινιάνο , Ιταλία

Makalu-Pixabay

Πρόσφατα του δόθηκε ο χαρακτηρισμός “το Μανχάταν” του Μεσαίωνα και ίσως όχι άδικα. Το Σαν Τζιμινιάνο ( San Giminiano) είναι μια από τις καλύτερα διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις της Ιταλίας. Σημείο αναφοράς για την πόλη οι 14 μεσαιωνικοί πύργοι από τους 74 που είχε κάποτε.

Ρόδος, Ελλάδα

Μanfred Richter-Pixabay

Η μεσαιωνική πόλη της Ρόδου είναι μοναδικό παράδειγμα μεσαιωνικού μνημείου, που ταυτόχρονα παραμένει μια ζωντανή πόλη αρκετών χιλιάδων μονίμων κατοίκων. Πραγματικά από τα ελάχιστες περιπτώσεις τέτοιων πόλεων που υπάρχουν στην Ευρώπη, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, της UNESCO.

Νυρεμβέργη, Γερμανία

Γνωστή κυρίως για τον ρόλο που διαδραμάτισε στα χρόνια των Ναζί ,η Νυρεμβέργη διετέλεσε σημαντικό κέντρο και στα χρόνια του Μεσαίωνα. Mάλιστα Το 1219 η Νυρεμβέργη απέκτησε τον τίτλο της αυτοκρατορικής ελεύθερης πόλης .Το 1945 μπορεί το μεσαιωνικό κέντρο της πόλης να βομβαρδίστηκε συστηματικά από τους Βρετανούς και τους Αμερικανούς ωστόσο οικοδομήθηκε εκ νέου και αποκαταστάθηκε σε μεγάλο βαθμό.

Βολτέρρα, Ιταλία

laura-lugaresi-unsplash

Πανέμορφη μικρή πόλη της Τοσκάνης η Volterra κατοικείται αδιάσπαστα τουλάχιστον από τον 8ο αιώνα π.Χ. Η πλατεία Piazza dei Priori (Πλατεία των Priori) ,το παλάτι όπως και το Ρωμαϊκό θέατρο του 1ου αιώνα π.Χ. αποτελούν τα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης.

Γάνδη, Βέλγιο

Pixabay

Η Γάνδη είναι από τις αρχαιότερες πόλεις του Βελγίου. Διαθέτει ένα πολύ όμορφο ιστορικό κέντρο με χαρακτηριστικά κτίσματα μεσαιωνικής και αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής, τα οποία, αναπαλαιώθηκαν και συντηρούνται άψογα. Το ιστορικό κέντρο της πόλης είναι η μεγαλύτερη περιοχή στο Βέλγιο όπου δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία αυτοκινήτων.

Μονεμβασιά ,Ελλάδα

Τόπος ιερός μα συνάμα άγριος η Μονεμβασιά μαγνητίζει τον επισκέπτη προσκαλώντας τον σε ένα ταξίδι στο χρόνο. Το όνομά της είναι σύνθετη λέξη, που προέρχεται από τις δύο ελληνικές λέξεις Μόνη και Έμβασις.

Διαβάστε περισσότερα για τη Μονεμβασιά, το πέτρινο καράβι.

Καρκασόν, Γαλλία

Guillermo-gavilla-Pixabay.jpg

Η Καρκασόν (Carcassonne) είναι μία πόλη με πλούσια ιστορία και μια από τις λίγες οχυρωμένες μεσαιωνικές πόλεις των οποίων έχουν διατηρηθεί οι οχυρώσεις και το παλαιό μεσαιωνικό κέντρο. Διαιρείται σε δύο περιοχές: Την οχυρωμένη “πολιτεία της Καρκασόν” (Cité de Carcassonne) και την αποκαλούμενη “Κάτω πόλη” (ville basse), η οποία βρίσκεται εκτός των οχυρώσεων. 

Ντουμπρόβνικ , Κροατία

Van-Ivankovic-Pixabay

Μπορεί να απέκτησε εξαιρετική δημοφιλία μετά την τηλεοπτική σειρά Game Οf Thrones ωστόσο το Ντουμπρόβνικ (Κροατικά: Dubrovnik) για αιώνες ήταν, μετά τη Βενετία, το σημαντικότερο λιμάνι των Βενετών στην Αδριατική. Η παλαιά πόλη του Ντουμπρόβνικ έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς.

Πηγή

wikipedia

You may also like

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα