Home Ταξίδι αλλιώς PUY DU FOU: Το καλύτερο θεματικό πάρκο στον κόσμο!

PUY DU FOU: Το καλύτερο θεματικό πάρκο στον κόσμο!

by Nikos

Ελάτε μαζί μας να γνωρίσουμε ένα μοναδικό θεματικό πάρκο στη Γαλλία λίγο έξω από την Nantes. Με ιστορία 40 χρόνων δέχεται πάνω από 2,2 εκ. επισκέπτες κάθε χρόνο. Παρ’ όλα αυτά, είναι άγνωστο στους περισσότερους σε σχέση με την Eurodisney του Παρισιού. Φέτος το Tripadvisor το ανέδειξε ως το καλύτερο θεματικό πάρκο Iστορίας στον κόσμο! Ένα όραμα του νεαρού τότε αριστοκράτη Philippe de Villiers που ανακάλυψε αρχικά το κάστρο το 1977 και στη συνέχεια σταδιακά δημιούργησε το μεγάλο αυτό πάρκο.

Πρόκειται για μια τεράστια έκταση που μας βυθίζει στα μονοπάτια της Ιστορίας. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ένα αμφιθέατρο χτισμένο στα πρότυπα Ρωμαϊκής αρένας, όπως το Κολοσσαίο της Ρώμης, όπου παρουσιάζεται μια παράσταση με ιπποδρομίες και μονομάχους.

Μία ακόμα εντυπωσιακή παράσταση σας μεταφέρει στην εποχή των Βίκινγκ ενώ μία άλλη στην εποχή των ιπποτών της στρογγυλής τραπέζης και του Βασιλιά Αρθούρου. Ανάλογο φαντασμαγορικό θέαμα προσφέρει η παράσταση με τα 200 περίπου πτηνά όπου αετοί, γεράκια κι αλλά αρπακτικά πετούν κυριολεκτικά πάνω από τα κεφάλια σας.

Συνολικά πάνω από 10 διαφορετικά θεματικά σόου από διάφορες χρονολογικές εποχές διαδραματίζονται από τον Απρίλιο ως τον Οκτώβριο τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και της νύχτας από ένα σύνολο πραγματικών ηθοποιών.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Puy du Fou (@puydufou)

Επίσης διαθέτει χώρους για περπάτημα, ζωολογικό κήπο, βοτανικά πάρκαάλλους χώρους πρασίνου και μεγάλη παιδική χαρά για τα παιδιά. Ξεχωριστή θέση έχουν τα μεσαιωνικά “χωριά” που αναπαριστούν τις κατοικίες, τα μικρά μαγαζιά και τα εργαστήρια της εποχής του Μεσαίωνα που σας ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο. Σχεδιάζοντας την παραμονή σας μπορείτε να επιλέξετε κάποιο από τα 4 εντυπωσιακά θεματικά ξενοδοχεία μέσα στο Puy du Fou ή κάποια που βρίσκονται στην γειτονική περιοχή καθώς επίσης να γευματίσετε σε ένα από τα πολλά εστιατόρια που διαθέτει.

Για την επίσκεψή σας καλό θα είναι να προγραμματίσετε νωρίτερα και να εκδώσετε ηλεκτρονικά τα εισιτήρια σας (το Puy du fou διαθέτει κι εφαρμογή για IOS ή Android ) ώστε να αποφύγετε την αναμονή στα εκδοτήρια και στις παραστάσεις λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος σε συγκεκριμένα θεάματα!Οι τιμές διαφέρουν ανάλογα με το πόσες ημέρες θέλετε να επισκεφθείτε το πάρκο. Γενικά, ξεκινούν από 37€ για ενήλικες και 27€ εάν κάνετε προκράτηση. Επίσης, παρέχονται εκπτώσεις σε πολύτεκνες οικογένειες και άτομα με αναπηρία.

TipsforKids Σίγουρα δεν μπορείτε να δείτε ολόκληρο το πάρκο σε μία ή ακόμα και δύο ημέρες οπότε προετοιμαστείτε για πολύ περπάτημα! Σύμφωνα με την εποχή φυσικά να έχετε μαζί σας κάποιο σνακ ενώ μην αμελήσετε να κάνετε κράτηση για την ώρα ταχείας εισόδου που έχουν κάποια σόου.

Όλοι οι χώροι είναι διαμορφωμένοι με απόλυτο σεβασμό και φιλικότητα σε άτομα με αμαξίδιο.

You may also like

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα