Home Ταξιδεύοντας στον κόσμο Φινλανδία, η πιο χαρούμενη χώρα στον κόσμο

Φινλανδία, η πιο χαρούμενη χώρα στον κόσμο

by Nikos

‎ Και το 2022 η Φινλανδία ανακηρύχθηκε η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο. Το Δίκτυο Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών μάλιστα ανακοίνωσε πως αυτό συνέβη για πέμπτη συνεχή χρονιά! Ωστόσο, το στερεότυπο με το οποίο την έχουμε συνδέσει απέχει πολύ από τον όρο ευτυχία: μια απομακρυσμένη και κρύα περιοχή, με μεγάλες νύχτες, άγρια και σχεδόν έρημη. Ένας τόπος όπου η φύση και το κλίμα αναγκάζουν τους κατοίκους να ζουν σε σκληρές συνθήκες. Ας δούμε όμως μαζί σε ένα ακόμα ταξίδι μας στον κόσμο τα στοιχεία που δίνουν την πρωτιά στη χώρα..του Αι Βασίλη..

Pixabay-zanna-76

Η Φινλανδία είναι μια χώρα συναισθηματικά συνδεδεμένη με τη φύση, είναι το παράδειγμα της ευημερίας όχι μόνο για το κοινωνικό της πρόσωπο όσο για την ικανότητα που δίνει στους πολίτες της να ονειρεύονται μια όμορφη ζωή, χωρίς θόρυβο κι ένταση, αλλά με απόλυτη ηρεμία.

Pixabay-jackmac34

Η χώρα των δασών

Περισσότερο από το 70% της επιφάνειας της χώρας καλύπτεται από δάση. Τα δάση αποτελούν βρίσκονται παντού στη χώρα ακόμα και στην ίδια την πρωτεύουσα. Από το Ελσίνκι, μέσα σε λιγότερο από δέκα λεπτά από το κέντρο για να βρεθει κανείς σε ένα παραμυθένιο μέρος. Οι Φινλανδοί διατηρούν μια ιδιαίτερη σχέση με τη φύση ενώ σε κάθε κάτοικο αντιστοιχούν 4.200 δέντρα.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη VisitFinland (@ourfinland)

Η φύση ως τρόπος ζωής

Τα δάση διέπουν ιδιαίτεροι κανόνες κι όλοι έχουν το δικαίωμα να τα απολαμβάνουν ελεύθερα (κάμπινγκ, συλλογή άγριων φρούτων, θαλάσσια σπορ) υπό την ευθύνη και την αμοιβαία εμπιστοσύνη στο κράτος και στους θεσμούς του.

Το Βόρειο Σέλας στη Φινλανδία

Η χώρα με ακραίες κλιματικές καταστάσεις

Κατά τη θερινή περίοδο, με τον ήλιο του μεσονυχτίου, το φως παραμένει στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μέχρι και το πρωί. Αυτές είναι οι μέρες που ο ήλιος δεν δύει. Από την άλλη, στους σκληρούς χειμερινούς μήνες για 52 ημέρες το φως ίσα που ξεχωρίζει από τον ορίζοντα. Φυσικά, σε αντάλλαγμα είναι το εκπληκτικό θέαμα που προσφέρει το Βόρειο Σέλας.

Στη χώρα υπάρχουν περισσότερες σάουνες από τα αυτοκίνητα

Μια Heavy Metal χώρα

Σωστά, είναι η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό Metal συγκροτημάτων στον κόσμο (περίπου 3.400).O ίδιος ο Μπαράκ Ομπάμα έκανε ιδιαίτερη μνεία σε αυτό. Το πιο διάσημο από αυτά οι Apocalyptica , ένα φινλανδικό συγκρότημα που γεννήθηκε πριν από 25 χρόνια ως φόρος τιμής στους Metallica, αλλά στη συνέχεια εξελίχθηκε. Οι Apocalyptica αντί να παίζουν συμβατικές κιθάρες επέλεξαν το τσέλο.

Χώρα με περίεργα αθλημάτα

Όπως το λεγόμενο κολύμπι στον πάγο που δεν είναι τίποτα άλλο από ελεύθερη κατάδυση στα παγωμένα νερά της Αρκτικής, με θερμοκρασίες που είναι περίπου -25º C… και χωρίς άλλο εξοπλισμό εκτός από μαγιό. Όσο τρελό κι αν ακούγεται , στη Φινλανδία υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που το επιδιωκουν. Έχει οφέλη στο σώμα καθως ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αιματος, οξυγονώνει τα κύτταρα, ανακουφίζει από μυϊκούς πόνους, απελευθερώνει ενδορφίνες…

Μπορεί η συντριπτική πλειοψηφία των Φινλανδών να μην ζει συνέχεια με το χαμόγελο στα χείλη όμως το αίσθημα ασφάλειας κι εμπιστοσύνης που απολαμβάνουν οι Φινλανδοί ζώντας σε μια χώρα με κοινωνική δικαιοσύνη και οικονομική ασφάλεια τους δίνει ένα τόνο αισιοδοξίας που δύσκολα βρίσκουμε στον υπόλοιπο κόσμο.

Το αστείο είναι ότι από την πλευρά των Φινλανδών είναι ότι δεν καταλαβαίνουν από πού προκύπτει αυτή η πρωτιά

Πηγή

viajar

visitfinland

You may also like

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα