Home Απόδραση στην φύση Τρέχουμε στα μονοπάτια της Ιστορίας με το «Βelles Historic Trail»

Τρέχουμε στα μονοπάτια της Ιστορίας με το «Βelles Historic Trail»

by Nikos

Το Thesekdromi συνεχίζει τις περιπατητικές του περιηγήσεις, που μας φέρνουν πιο κοντά στη φύση .Σήμερα σας παρουσιάζει δύο αγώνες ορεινού τρεξίματος στις Ν.Δ. πλαγιές της οροσειράς της Κερκίνης Μπέλλες. Μετά την Απόδραση στον «παράδεισο» της λίμνης Κερκίνης επιμένουμε στην περιοχή που μαγεύει ντόπιους και επισκέπτες με το Βelles Historic Trail στις 5 Ιουνίου 2022.

Τι είναι το Βelles Historic Trail

Το Βelles Historic Trail είναι μια διοργάνωση που περιλαμβάνει ουσιαστικά δύο αγώνες ορεινού τρεξίματος. Ο πρώτος, Belles Historic Trail είναι μήκους 21,1 km.Για τους λιγότερο προπονημένους υπάρχει και η διαδρομή των 8,1 Κm Sultanitsa Trai Run. Θα τρέξουμε σε μονοπάτια που περπατούσαν οι παππούδες μας. Είτε για να πολεμήσουν με τους εισβολείς κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο είτε για λόγους επιβίωσης για να κόψουν ξύλα για το τζάκι ή να βοσκήσουν τα ζωντανά τους.

Ο Ρίκο, η μασκότ του Βelles Historic Trail ,συμμετέχει στον καθαρισμό και στη σήμανση των μονοπατιών

Αφετηρία και Τερματισμός το Νέο Πετρίτσι

Η κοιλάδα της Λόντζας, με τα τρεχούμενα νερά της Σουλτανίτσας και τα αιωνόβια πλατάνια, αποτελεί «σήμα κατατεθέν» του Νέου Πετριτσίου. Τα τελευταία χρόνια, οι κάτοικοι αναδεικνύουν πεζοπορικές διαδρομές με στόχο να το κάνουν ελκυστικό προορισμό δραστηριοτήτων στη φύση. Το δίκτυο μονοπατιών στον ορεινό όγκο του Νέου Πετριτσίου, στις Ν.Α. πλαγιές του Μπέλλες, αγγίζει συνολικά τα 40 χλμ. Είναι στην πραγματικότητα παλιοί μουλαρόδρομοι ή προπολεμικοί στρατιωτικοί δρόμοι.
Το μονοπάτι διέρχεται δίπλα από οχυρωματικά έργα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

“Belles Historic Trail” : Eνα μεγάλο βουνό. Ένας μεγάλος αγώνας. “Ευ αγωνίζεσθαι” σε μονοπάτια, που έγραψαν ιστορία

Τα μονοπάτια του “Belles Historic Trail”  ήταν σε χρήση πριν από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Από αυτά κατηφόρισαν τα γερμανικά στρατεύματα κατά την επίθεση στην Ελλάδα και τη «Μάχη των Οχυρών» στις 6/4/1941.

Μέσα από το «Μονοπάτι των Ξυλοκόπων» και το «Μονοπάτι του Νερού» η διαδρομή περνά από βαθύσκιωτα δάση οξιάς και μικρούς καταρράκτες. Τον αθλητή συντροφεύουν τα γάργαρα νερά της Σουλτανίτσας υπό το βλέμμα αιωνόβιων πλατανιών. Και οι δύο διαδρομές περιλαμβάνουν Σταθμό Τροφοδοσίας με νερό, ισοτονικά, όπως επίσης και αναψυκτικά. Την υγειονομική κάλυψη των αθλητών θα παρέχουν τα μέλη της ΕΠΟΜΕΑ Σιντικής.

«Το «Βelles Historic Trail» θέλει να κρατήσει βαθιά στη μνήμη μας τους γνωστούς κι άγνωστους ηρώες που «έπεσαν» πριν από 81 χρόνια, για να μπορούμε εμείς σήμερα ελεύθεροι να απολαμβάνουμε την ομορφιά του τόπου.

Λίμνη Κερκίνη

Οι αγώνες θα διεξαχθούν την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022. Αφετηρία και τερματισμός το Νέο Πετρίτσι με ώρες εκκίνησης: 09:00 π.μ. για τον αγώνα 21,1 χλμ+1.050 μ. «Belles Historic Trail» και 09:30 π.μ. για τον αγώνα «Sultanitsa Trail Run».

Ο Επισκέπτης της περιοχής μπορεί να συνδυάσει την επίσκεψη στην περιοχή με μια επίσκεψη στη μαγευτική Λίμνη Κερκίνη στην καρδιά της Μακεδονίας. Σημαντικότατος βιότοπος με ένα ατμοσφαιρικό παραποτάμιο δάσος που εμπνέει φυσιολάτρες, πεζοπόρους, φωτογράφους ακόμα και σκηνοθέτες. Διαβάστε επίσης το σχετικό άρθρο του Thesekdromi Απόδραση στον «παράδεισο» της λίμνης Κερκίνης.

Eπιλέξτε να κάνετε ιππασία στο Λιθότοπο με φόντο έναν από τους πιο σημαντικούς υδροβιότοπους στην Ελλάδα.Φώτο-αφιέρωμα: Ιππεύοντας «βασιλικά» πλάι στη λίμνη Κερκίνη.

Το Οχυρό Ρούπελ δεν απέχει παρά μόνο 15 χλμ από το Νέο Πετρίτσι όπως και το υπέροχο Άγγιστρο με το ιαματικά Χαμάμ του.

Υπάρχουν πολλοί ξενώνες και καταλύματα στις περιοχές κοντά στις όχθες της Κερκίνης. Εμείς επιλέξαμε και σας προτείνουμε το Kerkini Houses μέσα στο χωριό της Κερκίνης.

 Το «Βelles Historic Trail» συνδιοργανώνουν, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέου Πετριτσίου, η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και η Α.ΠΟ.ΔΡΑ.ΣΙ. του δήμου Σιντικής. 

Περισσότερες πληροφορίες για τον αγώνα, τις διαδρομές, τον κανονισμό και το κόστος συμμετοχής εδώ στη σελίδα του Belles Historic Trail και στο Belles Historic Trail | Facebook.

You may also like

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα