Home Κεντρική Το τραμ που φέρνει τα Χριστούγεννα στην Κροατία

Το τραμ που φέρνει τα Χριστούγεννα στην Κροατία

by Nikos

Μια διαφορετική χριστουγεννιάτικη εμπειρία αποφάσισε να δώσει στους κατοίκους της η πόλη Όσιγιεκ . Έτσι στην Κροατία τα Χριστούγεννα δεν έρχονται με τον παραδοσιακό τρόπο αλλά με…τραμ! Ελάτε λοιπόν μαζί μας σε ένα ακόμη συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο στη Μαγεία των Χριστουγέννων.

Το Όσιγιεκ 

Το Όσιγιεκ (Osijek) βρίσκεται στην ανατολική Κροατία κοντά στα σύνορα με την Σερβία. Είναι η 4η μεγαλύτερη πόλη της χώρας με πληθυσμό λιγότερο από 120 χιλιάδες κατοίκους. Είναι η μεγαλύτερη πόλη της Σλαβονίας και χτισμένη στη δεξιά όχθη του ποταμού Ντράβα.
Χριστούγεννα στο Τραμ

Το 2011 οι υπεύθυνοι του τοπικού οργανισμού συγκοινωνιών της πόλης οργανώσανε για πρώτη φορά ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι στο τραμ του Όσιγιεκ.Ο αρχικός στόχος ήταν όπως αναφέρουν να μεταφέρουν 3.500 παιδιά την περίοδο των Χριστουγεννων σε ένα ασυνήθιστο πάρτι για τους μικρούς επιβάτες.

Η απήχηση ήταν τόσο μεγάλη που ο αναμενόμενος αριθμός είχε ήδη ξεπεραστεί τις πρώτες 10 ημέρες της διαδρομής. Μέχρι σήμερα, οι χριστουγεννιάτικες βόλτες έχουν γίνει πραγματική επιτυχία και τα εισιτήρια για το χριστουγεννιάτικο θεματικό τραμ πωλούνται μήνες νωρίτερα.

 Για τη φετινή χρονιά λειτουργούν δύο θεματικά τρένα ,το ένα είναι Χριστουγεννιάτικο Τραμ και το άλλο το Esseker Express.Το ένα είναι διακοσμημένο με το πνεύμα των Χριστουγέννων ενώ το άλλο μοιάζει σαν να έφτασε μόλις από μια μακρινή χώρα μάγων.

Το εσωτερικό των βαγονιών του τραμ μοιάζει πραγματικά παραμυθένιο. Το απολαμβάνουν όχι μόνο τα παιδιά αλλά και οι ενήλικες που επιστρέφουν στην παιδική ηλικία και χαλαρώνουν για λίγο.

Στο Όσιγιεκ όμως δεν έμειναν εκεί. Καθόλη τη διάρκεια του χρόνου διοργανώνουν διάφορα θεματικά τραμ όπως Τραμ του Καρναβαλιού ,πασχαλιάτικο, η ακόμα και τραμ πάρτι!

Όλα αυτά τα τραμ τυγχάνουν θερμής υποδοχής όχι μόνο από τους κατοικους , αλλά και από πολλούς επισκέπτες από την ευρύτερη περιοχή.

Όλα αυτά τα κάνουν τις δημόσιες συγκοινωνίες πιο ενδιαφέρουσες τόσο για τους πολίτες του Οσιγιεκ όσο και για τους πελάτες που αναγνωρίσει τα οφέλη της διαφήμισης στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Πηγή

24sata.hr

Οι φωτογραφίες από Gradsk Prijevoz Putnika

Περισσότερα για το Osijek

You may also like

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα