Μπορεί ημερολογιακά η Άνοιξη να αργεί ακόμα είκοσι ημέρες αλλά στο Thesekdromi ανυπομονούμε και σας παρουσιάζουμε όμορφες εικόνες απ’ όλο τον κόσμο. Ελπίζουμε μόνο μην βγει ο “Μάρτης γδάρτης και κακός παλουκοκαύτης“.
Η χώρα που έχει συνδεθεί περισσότερο με την Άνοιξη στον κόσμο είναι η Ιαπωνία. Συνδέεται με το παραδοσιακό έθιμο Χανάμι το οποίο αναφέρεται στην «θέαση των λουλουδιών».
Το Χαναμι συνδέεται άμεσα με τα άνθη της κερασιάς (Σακούρα) και είναι τόσο μεγάλη η απήχηση που η Εθνική Μετερεωλογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας ορίζει ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες το πότε θα ξεκινήσουν οι εορτασμοί.
Η Άνοιξη κατά τους Αρχαίους Έλληνες αποδιδόταν σε θεϊκή παρέμβαση. Είναι γνωστός ο μύθος της Περσεφόνης, κόρης της θεάς Δήμητρας την οποία αγάπησε ο Πλούτωνας και την πήρε μαζί του στον Κάτω Κόσμο.
Ο μύθος της αρπαγής της θεάς της βλάστησης όμως είναι Προελληνικός. Στους Σουμέριους συναντάται ο μύθος της αρπαγής της θεάς της γονιμότητας και βλάστησης Ιννάνα η Ιστάρ (Αστάρτη).
Θεότητα των λουλουδιών, ήταν για τους Έλληνες η Χλωρίς.
Ήταν θυγατέρα της Περσεφόνης και σύζυγος του Ζεφύρου. Μεταγενέστερα, οι Ρωμαίοι την είπαν Φλώρα κατά παράφραση της Χλωρίδας-Φλωρίδας.