Home Θεσσαλονίκη Ο αλιευτικός τουρισμός στον Σταυρό Θεσσαλονίκης

Ο αλιευτικός τουρισμός στον Σταυρό Θεσσαλονίκης

by Stavros

To Thesekdromi σας συστήνει στον αλιευτικό τουρισμό, ένα είδος που αναπτύσσεται σε όλη την Ελλάδα και από πέρυσι και στον Σταυρό Θεσσαλονίκης!

Τι είναι ο αλιευτικός τουρισμός

Ο αλιευτικός τουρισμός αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια και ήρθε να καλύψει ένα κενό που υπήρχε στην διασκέδαση ξένων κι Ελλήνων τουριστών. Επαγγελματίες ψαράδες οργανώνουν μονοήμερες εκδρομές με τη βάρκα και μαθαίνουν στους επισκέπτες τα μυστικά του ψαρέματος. Φυσικά ο αλιευτικός τουρισμός δεν απευθύνεται μόνο επαγγελματίες ψαράδες, αλλά και σε πιο αρχάριους μιας και διδάσκονται από επαγγελματίες τους είδους.

Ο αλιευτικός τουρισμός «ανθίζει» στον Σταυρό

Για να μάθουμε γι αυτή την εμπειρία ήρθαμε σε επαφή με τους «Strymonikos Fishing Trips “Diogenis”», μια οικογένεια που γνωρίζει τον Στρυμονικό Κόλπο και τη θάλασσα όσο λίγοι. Συγκεκριμένα ο κος Ορφέας είναι επαγγελματίας ψαράς για πάνω από δέκα χρόνια μυώντας και τους γιους του στο επάγγελμα. Κάπου εκεί το 2021 γεννήθηκε η ιδέα για να δημιουργηθεί ένα πρωτότυπο είδος τουρισμού.

«Μας ρωτούσαν συνέχεια πως μπορούσαν να ψαρέψουν κι εμείς αποφασίσαμε να προσφέρουμε στον κόσμο αυτή την εμπειρία»

Με τον «Διογένη» έχετε την ευκαιρία να μπείτε σε ένα σύγχρονο αλιευτικό σκάφος, να μάθετε πως να μαζεύετε δίχτυα, να ψαρέψετε με καλάμι και να έχετε ένα πλήρες σεμινάριο αλιείας από επαγγελματίες! Πάμε όμως να δούμε τι θα αποκομίσετε από αυτή την εμπειρία.

Κλείστε θέση στο 6981769096

Μια εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη

Με την «Strymonikos Fishing Trips “Diogenis” θα ζήσετε κάτι που θα σας μείνει χαραγμένο στη μνήμη σας. Δεν είναι μόνο το πανέμορφο τοπίο που θα αντικρίσετε, ή τα μυστικά που θα μάθετε, αλλά και η φιλοξενία και η «ζεστασιά» που θα νιώσετε. Αρχικά για τις πρώτες ώρες της κρουαζιέρας πρόκειται να μάθετε πως ψαρεύουν οι επαγγελματίες με δίχτυα. Θα σηκώσετε λοιπόν δίχτυα εξασφαλίζοντας το γεύμα σας στο σκάφος .

Καλά καταλάβατε, τα ψάρια που θα πιάσετε θα γίνουν ένα αξέχαστο γεύμα πάνω στο σκάφος
Κλείστε θέση στο 6981769096

Αν σας ανησυχεί το μαγείρεμα, μην το σκέφτεστε καθόλου. Το προσωπικό του Diogenis Fishing Trips είναι φιλικό και ξέρει τα πάντα γύρω από το μαγείρεμα των θαλασσινών. Να σημειωθεί επίσης ότι ακόμη κι αν η ψαριά δεν πάει όπως την περιμένατε, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, ο Κος Ορφέας ψαρεύει πάντα πρώτος ώστε να είναι βέβαιος πως δε θα φύγει κανείς νηστικός από το σκάφος.

Ψάρεμα σαν σε…σεμινάριο και ιδανικό για παιδιά

Το πλήρωμα αποτελείται από 3 άτομα που διασφαλίζουν μια ασφαλή κρουαζιέρα, φροντίζουν για το γεύμα σας και φυσικά σας μαθαίνουν τα πάντα για το ψάρεμα. Θα μάθετε να δολώνεται, να αναγνωρίσετε τα ψάρια που πιάσατε αλλά το πως χρησιμοποιείται ένα καλάμι. Αυτοί που θα ξετρελαθούν με αυτή την εμπειρία είναι τα παιδιά που εκστασιάζονται με όσα κρύβονται στο βυθό της θάλασσας.

Βόλτα και πεζοπορία στο νησάκι Καυκανάς

Αφού λοιπόν μαζέψουμε τα δίχτυα σας θα κάνετε μια στάση σε ένα εξωτικό νησάκι του Στρυμονικού Κόλπου που βρίσκεται απέναντι από την Ολυμπιάδα. Στον Καυκανά θα έχετε την ευκαιρία να δροσιστείτε με μερικές βουτιές αλλά και να απολαύσετε τη θάλασσα από ψηλά. Το προσωπικό θα σας πάρει απ¨το….χέρι για να σας δείξει μια πανέμορφη πανοραμική θέα του Στρυμονικού Κόλπου.

Αν είστε τυχεροί θα δείτε ακόμα τη Θάσο στον ορίζοντα και 20 πανέμορφες κατσικούλες που είναι και οι μοναδικοί μόνιμοι κάτοικοι του νησιού!

Από το νησάκι εκπαιδεύεστε και στο ψάρεμα από την ακτή, κάτι χρήσιμο για αρχάριους αλιείς. Μετά τη βόλτα στο νησάκι πηγαίνουμε σε μια από τις ωραιότερες παραλίες της Ολυμπιάδας, την ζούγκλα όπως λέγεται από τους ντόπιους, για να δροσιστείτε στη θάλασσα και να ξεκουραστείτε. Στην συνέχεια και περίπου κοντά στην χρυσή ώρα του ηλιοβασιλέματος θα ξεκινάτε για τον δρόμο της επιστροφής νιώθοντας γεμάτοι από εικόνες, στιγμές κι εμπειρίες.

Μάθετε τα πάντα για τις κρουαζιέρες στο Στρυμονικό Κόλπο καλώντας στο τηλέφωνο 6981769096 ή διαφορετικά βρείτε τόσο στο Facebook όσο και στο Instagram!
https://www.facebook.com/strymonikosfishingtrips
https://www.instagram.com/strymonikos_fishing_trips/

You may also like

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα