Home Ταξίδι αλλιώς Geocaching: Το παγκόσμιο κυνήγι θησαυρού.

Geocaching: Το παγκόσμιο κυνήγι θησαυρού.

by Nikos

Τα τελευταία χρόνια αυξάνεται ολοένα η ανάγκη των ανθρώπων των αστικών κέντρων να έρθουν σε επαφή με τη φύση και την περιπέτεια. Έτσι προέκυψε το τεράστιο ενδιαφέρον για το παγκόσμιο παιχνίδι θησαυρού, το Geocaching.

geocaching-treasure-timber
Geocaching Facebook Page

Πρόκειται για ένα παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού που μέσω της ιστοσελίδας του Geocaching ή της εφαρμογής για smartphone, σε προ(σ)καλεί να εντοπίσεις μία κρύπτη (ή γεωκρύπτη). Με χρήση των συντεταγμένων που λαμβάνεις από την εφαρμογή και τη χρήση GPS ή Google maps καλείσαι να την εντοπίσεις, να γράψεις στο σημειωματάριο της κρύπτης ότι την βρήκες καθώς και να το δηλώσεις στην ιστοσελίδα.

Υπάρχουν χιλιάδες σημεία σε όλο τον κόσμο όπου εκατομμύρια παίκτες κρύβουν στα πιο αλλόκοτα σημεία τους “θησαυρούς”. Το σύνηθες είναι μια κρύπτη να αποτελεί κάποιο κουτί ή κάποιο δοχείο που σφραγίζει καλά. Κάθε κρύπτη περιέχει ένα μπλοκάκι, ένα στυλό, ένα σημείωμα καλωσορίσματος του παίκτη και διάφορα μικρά αντικείμενα-θησαυρούς. Υπάρχουν κρύπτες διαφόρων μεγεθών, από ένα παλιό κουτάκι φιλμ έως πολύ μεγάλα δοχεία.

geocaching-Pixabay
Geocaching-Pixabay

Το Geocaching ξεκίνησε από έναν ενθουσιώδη άνθρωπο τον Dave Ulmer, σύμβουλο ηλεκτρονικών υπολογιστών, ο οποίος ήθελε να δοκιμάσει το σύστημα GPS. Η ιδέα ήταν απλή: Έκρυψε ένα δοχείο έξω στο δάσος και κατέγραψε τις συντεταγμένες με μια μονάδα GPS. Μαζί με ένα ημερολόγιο και ένα μολύβι, τοποθέτησε στο εσωτερικό του διάφορα βραβεία όπως, βιβλία, λογισμικό και ένα σλόγκαν και μοιράστηκε το σημείο αναφοράς της “Μυστικής Αποθήκευσης”. Όπως συμβαίνει με πολλές νέες και καινοτόμες ιδέες στο διαδίκτυο, έτσι κι αυτή η ιδέα εξαπλώθηκε γρήγορα και σύντομα πήρε τη σημερινή μορφή της.

geocachin-Greece-map
Geocaching-Greece.com

Το παιχνίδι στην Ελλάδα δεν έχει γνωρίσει μεγάλη προβολή αλλά πλέον υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον. Το Geocaching απευθύνεται σε παίκτες όλων των ηλικιών και υπάρχουν χιλιάδες κρυπτές για όλους τους ενδιαφερόμενους.

Συμμετέχοντας στο παιχνίδι σας δίνεται η ευκαιρία να εξερευνήσετε τον κόσμο, μαζί με φίλους ή την οικογένεια προσθέτοντας το στοιχείο της περιπέτειας. Συνδυάζεται όμορφα με μία εξόρμηση στη φύση, με μια διαφορετική βόλτα στην πόλη ή ακόμη και με τις διακοπές.

Geocaching Facebook Page

Ο πιο απλός τρόπος για να ξεκινήσετε είναι να κάνετε εγγραφή στο παιχνίδι, να αναζητήσετε μία κρύπτη στην περιοχή σας και αφού την εντοπίσετε να το δηλώσετε. Αν μπει μέσα σας για τα καλά το μικρόβιο της περιπέτειας δεν έχετε παρά να αρχίσετε να κρύβετε τους δικούς σας «θησαυρούς» και να βλέπετε παίκτες απ’ όλο τον κόσμο να τους ψάχνουν. Κατά την αναζήτηση σας δεν πρέπει να διαταράσσετε την πανίδα και χλωρίδα της περιοχής και φυσικά προσοχή στα απορρίμματα σας.

You may also like

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα