Home Ταξίδια στην Ελλάδα Βόλτα στην παραλία του Βόλου

Βόλτα στην παραλία του Βόλου

by Nikos

Στις εκδρομές και εξορμήσεις μας στην Ελλάδα εκτός από τις μαγευτικές παραλίες και τα όμορφα βουνά ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι γειτονιές ,τα λιμάνια και τα γραφικά στενά στις πόλεις και τα χωριά της πατρίδας μας. Ελάτε μαζί μας μια βόλτα στο ομορφότερο αξιοθέατο του Βόλου ,την παραλία του.

H παραλία του Βόλου αποτελεί αναμφίβολα σημείο αναφοράς για την πόλη. Οι ψαράδες με τα γραφικά ψαροκάικα, τα φημισμένα τσιπουράδικα, τα εναπομείναντα νεοκλασικά κτίρια όπως επίσης η ξεχωριστή θέα στον Παγασητικό και το Πήλιο συνθέτουν ένα μαγευτικό σκηνικό.

Η βόλτα μας ξεκινάει από το λιμάνι του Βόλου και την προβλήτα απέναντι ακριβώς από το δημαρχείο μπροστά στο κτίριο του Τελωνείου.
Για φρέσκο ψάρι στα καΐκια του Βόλου– Από πολύ νωρίς το πρωί τα καΐκια του Βόλου πιάνουν τις θέσεις τους στην προβλήτα.
Εδώ και περίπου μισό αιώνα καταφθάνουν οι ψαράδες και πωλούν την ψαριά τους κατευθείαν από τα καΐκια τους. Είναι πολύ κοντά στην συνοικία “Παλιά” του Βόλου και ο κόσμος τα αποκαλεί απλά ως “καΐκια” ή ψαράδικα.
Η Αργώ σύμβολο της πόλης
Η παραλία ξεκινά από τη συνοικία των Παλαιών. Φθάνει ως το καταπράσινο πάρκο του Αναύρου, στην εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου ως και το Νοσοκομείο του Βόλου.
Ο ναός του Αγίου Κωνσταντίνου στην παραλία

Τα τσιπουράδικα

Δεν διανοείται κανείς να επισκεφθεί το Βόλο χωρίς να κάνει στάση σε ένα από τα φημισμένα τσιπουράδικα .Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους είναι πως με κάθε 25άρακι τσίπουρο σερβίρουν και διαφορετικός μεζέ. Τα πρώτα τσιπουράδικα στην πόλη τα άνοιξαν Μικρασιάτες πρόσφυγες όταν εγκαταστάθηκαν στην πόλη μετά το 1922. 

Ο Αγιος Κωνσταντίνος, σε σχέδια του αρχιτέκτονα Ζάχου, ολοκληρώθηκε το 1935
Το Κινηματοθέατρο ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ στην παραλία χτίστηκε το 1925 στέγασε τις περισσότερες πολιτιστικές εκδηλώσεις του Βόλου για 65 χρόνια κι εξακολουθεί να λειτουργεί μέχρι σήμερα

Το νεοκλασικό κτίριο που από το  1935 ως και το 2022 στέγασε την Τραπέζης της Ελλάδος στο Βόλο

Οι καπναποθήκες Παπαστράτου

Στο ανατολικό άκρο του λιμανιού του Βόλου, στην παραλιακή οδό Αργοναυτών στέκει είναι αναμφίβολα το πιο εμβληματικό κτίριο του Βόλου. Πρόκειται για το κτίριο της καπναποθήκης Παπαστράτου όπου από το 1935 γινόταν η αποθήκευση και η μηχανική επεξεργασία του καπνού αλλά και η δεματοποίηση και τη διάθεσή του στο εμπόριο.
Το Μνημείο των Πεσόντων ή Ηρώο, στη Μνήμη των Αγωνιστών της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας
Το 1985 αγοράστηκε από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και σήμερα στεγάζεται στο χώρο η διοίκηση και διάφορες υπηρεσίες του Πανεπιστημίου.

Από το Ηρώο περνώντας τη γέφυρα ξεκινά το γνωστό «κορδόνι» ο κυματοθραύστης του λιμανιού μήκους 1χλμ.

Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Βόλου (ΕΡΤ Βόλου)

Το στούντιο της ΕΡΤ Βόλου στην παραλία του Βόλου 

Ο Ρ/Σ στον Βόλο είναι ο πρώτος περιφερειακός ραδιοφωνικός σταθμός που απέκτησε η ΕΡΑ (πρώην ΕΙΡ) το 1948 (ως ΕΡΑ Βόλου). Από τις 12 Σεπτεμβρίου 1948 ο σταθμός ξεκίνησε να εκπέμπει σε πλήρη καθημερινή λειτουργία, με πόρους της τοπικής κοινωνίας.

Ο Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος
Στην περιοχή του Αναύρου, δίπλα στο Νοσοκομείο του Βόλου, βρίσκεται η Εκκλησία της Αγίας Τριάδος. Ο επισκέπτης της, έχει την ευκαιρία να δει και να θαυμάσει από κοντά τις τοιχογραφίες και τις αγιογραφίες του τέμπλου, μοναδικής ομορφιάς και πρωτοτυπίας από το χέρι του γνωστού ζωγράφου Γεωργίου Γουναρόπουλου.
Υπέροχο ηλιοβασίλεμα στην παραλία του Βόλου

Πηγή

volosweb.gr

secretvolos.gr

gastrotourismos.gr

You may also like

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα