Home Ταξίδια στην Ελλάδα Σαρακήνικο της Μήλου, η παραλία του φεγγαριού

Σαρακήνικο της Μήλου, η παραλία του φεγγαριού

by Nikos

Το καλοκαίρι μπαίνει δυναμικά και το Thesekdromi συνεχίζοντας τις περιπλανήσεις του στην όμορφη Ελλάδα μας θα σας ταξιδέψει αυτή τη φορά στις μαγευτικές Κυκλάδες . Ελάτε μαζί μας σε μια βουτιά στα καταγάλανα νερά της πιο διάσημης ίσως παραλίας της χώρας μας , στο Σαρακήνικο της Μήλου.

φωτο : dimitris-mourousiadis-pexels.com

Η Μήλος βρίσκεται στη νοτιοδυτική άκρη των Κυκλάδων και είναι το 5ο σε μέγεθος νησί των Κυκλάδων. Το Σαρακήνικο είναι μια παραλία στη βόρεια ακτή της Μήλου. Απέχει μόλις 5 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του νησιού την Πλάκα. Η παραλία είναι γνωστή για τα ολόλευκα πετρώματα ηφαιστειακής προέλευσης που την περιβάλλουν. 

Η παραλία Σαρακήνικο οφείλει το όνομά της στους Σαρακηνούς πειρατές που το χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο

φωτό :cyprien-delaporte

Η διαμόρφωση της παραλίας οφείλεται στα στρώματα ψαμμίτη ανάμεσα ενώ ανάμεσά τους βρίσκει κανείς ακόμα και απολιθώματα. Ο σχηματισμός αυτός έχει πάχος περίπου 50 μέτρα. Επίσης έχουν ανακαλυφθεί μικροαπολιθώματα διατόμων, τα οποία χρονολογήθηκαν μεταξύ 1,95 και 1,73 εκατομμύρια χρόνια πριν, στις αρχές του Πλειστόκαινου.

Η διαβρωμένη ηφαιστειακή στάχτη ο ψαμμόλιθος και ο ασβεστόλιθος συνθέτουν ένα μοναδικό ένα απόκοσμο σεληνιακό σκηνικό.

Το ναυάγιο

φωτο : Olle August-Pixabay.com

Το απόκοσμο σκηνικό του Σαρακήνικου συμπληρώνει κι ένα ναυαγισμένο καράβι. Ανατολικά της παραλίας θα βρείτε το περίφημο ναυάγιο της Μήλου. Μπορεί να μην είναι τόσο εντυπωσιακό και διάσημο όσο της Ζακύνθου ή του πλοίου Δημήτριος” στο Γύθειο αλλά δεν παύει να αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες. Για την ιστορία είναι το πλοίο Africa που στον πηγαιμό για την Αίγυπτο έπεσε στα βράχια κατά τη διάρκεια καταιγίδας το 2003. Ευτυχώς δεν υπήρξαν ανθρώπινες απώλειες.

Το Σαρακήνικο πολύ συχνά επίσης καταλαμβάνει τις πρώτες θέσεις ανάμεσα στις καλύτερες παραλίες της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης σε ταξιδιωτικούς ιστότοπους.

Marcio Pego-unsplash.com

Στο Σαρακήνικο της Μήλου δεν μιλάμε σαφώς για μια οργανωμένη παραλία. Ωστόσο δεν παύει αποτελεί ιδανική παραλία για βουτιές από τα απότομα βράχια. Προσφέρει επίσης τη δυνατότητα για τους λάτρεις του ήλιου για ατελείωτη ηλιοθεραπεία στους ολόλευκους λείους βράχους.

Ο ιδιαίτερος βυθός στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου προσφέρει εκπληκτικές εικόνες οπότε μην ξεχάσετε τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Josef Panagiotopoulos-pexels.com
Κοντά στην παραλία υπάρχει ολόκληρο σύμπλεγμα από εγκαταλελειμμένα ορυχεία και σπηλιές που θα συναντήσεις που συμπληρώνουν το απόκοσμο σκηνικό . Τα τελευταία χρόνια δυστυχώς οι “επιδρομές” των τουριστών ως άλλων Σαρακηνών προξενούν σημαντικές καταστροφές γράφοντας και χαράσσοντας συνθήματα, ονόματα και μηνύματα αγάπης σκαλίζοντας την λάβα με αιχμηρά αντικείμενα καταστρέφοντας έτσι τη φυσική ομορφιά του. 

Ιδανικά απολαύστε το παραδεισένιο ηλιοβασίλεμα ή ακόμα και την Ανατολή που βάφει τα ολόλευκα βράχια στα μαγευτικά χρώματα του δειλινού.

Η κορυφαία όμως εμπειρία αν επισκεφθείτε τη Μήλο είναι να δείτε το Σαρακήνικο κατά την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο.
Lazaros Mergoupis-unsplash.com
Πηγή
Ευχαριστούμε τον Αλέξανδρο ,φίλο της σελίδας μας, για τις εντυπωσιακές φωτογραφίες.

feelgreece.com

milosvoice.gr

You may also like

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα